Najboljše službe za ljubitelje živali

Vprašajte otroke kaj si želijo postati, ko bodo odrasli oziroma pomislite kakšne so bile vaše želje v času mladosti. Je med njimi tudi veterinar? Seveda. Skrb za živali je eden od najbolj priljubljenih in iskanih opravil med iskalci zaposlitve.

Poklici, ki to omogočajo so raznoliki, vendar pa mnogi zahtevajo kar nekaj truda, vloženega denarja, časa in energije, da dobimo uradno licenco in diplomo veterinarja za delo z živalmi. Ravno zato smo mnogi navdušenci nad živalmi kmalu po prihodu v odraslo dobo to željo odložili na stran in se zaposlili v drugih poklicnih panogah.

Če vam je ljubezen do živali vseeno ostala in če je drobna želja po tovrstnem delu še vedno nekje skrita v vas, vam predstavljamo nekaj drugačnih poklicev kjer se ne zahteva diploma veterinarja in boste morda vendarle našli priložnost zase.

DELAVEC V PASJEM SALONU

Zaposlite se pri pasjem frizerju.

Seveda pa ta ne ureja le kužkov, gostje salona so lahko tudi druge domače živali, ki se želijo polepšati- se umiti, počesati, si skrajšati krempeljčke in urediti »frizuro«.

Občutek in ljubezen do živali sta pri tem opravilu nujna, izkušnje in dodatna izobrazba s podoročja zoologije pa zaželjeni.

SPREHAJALEC PSOV

Posel postaja vse bolj prepoznan, storitve pa vse bolj iskane.

Marsikateri lastnik štirinožca zaradi naporne službe, večizmenksega dela in prezaposlenosti nima časa, da bo svojega kosmatega prijatelja peljal na obvezni vsakodnevni sprehod. Opravite to vi namesto njega, se nadihajte svežega zraka in zraven še zaslužite.

Imate dodatna znanja in veliko izkušenj pri skrbi za psa? Organizirajte plačljiva izobraževanja za ljudi, ki želijo postati sprehajalci psov saj si marsikateri naročnik bolj kot začetnika želi sprehajalca dodatno usposobljenega za delo z živalmi.

LASTNIK PASJEGA HOTELA

Ljudje danes radi potujejo.

Težava postane, ko letalska družba ni navdušena nad živalskimi potniki ali njihovega kosmatega prijatelja rada muči potovalna slabost po večurnem potovanju z avtomobilom.

V tem primeru tisti, ki nimajo bližnjih prijateljev, ki imajo hišne kapacitete in željo nekaj tednov skrbeti za psa, iščejo usluge pasjih hotelov. Seveda pasji hotel na videz izgleda drugače kot hotel za ljudi – če vas ideja zanima si poiščite več informacij na spletu. Če ste inovativni vašemu pet hotelu dodajte še dodatne kapacitete ta prenočevanje drugih hišnih živali – ptice, mačke in podobno.

V Ameriki obstajajo tudi “pasji vrtci”, kamor lastniki kužkov svojega prijatelja odložijo v varstvo, ko gredo na delo. Pri nas te oblike skrbi za hišne ljubljenčke še nismo opazili, predlagamo vam, da se opogumite in preizkusite poslovno idejo.

SKRBNIK ŽIVALI V LABORATORIJU

To zaposlitev nudijo večja farmacevtska podjetja. Za tovrstno delo ni potrebna nobena posebna licenca je pa več kot zaželjeno, da nad uporabo živali v laboratorijih nimate predsodkov.

Trening za oskrbo teh živali se naredi običajno v podjetju samem.

PROFESIONALNI REJEC ŽIVALI DOLOČENIH PASM

Če ste ljubitelj določene pasme mačk, psov ali drugih živali in imate znanje, izkušnje ter kapaciete za vzrejo slednje ni slaba ideja. Nujno pa je, da ohranite visok etični standard in ljubezen do živali ter jih vzrejate in oddajate skladno z veterinarskimi priporočili. Živalim omogočite vso zdravstveno oskrbo in preglede, ki so potrebni da ostanejo zdravi.

Oddajanje živali zanesljivim in skrbnim lastnikom je pogoj, ki naj ima vedno prednost pred zaslužkom.

DELAVEC V ZAVETIŠČU ZA ŽIVALI

Zavetišča za zavržene živali so največkrat sofiancirana s strani občin. Večinoma temeljijo na delu prostovoljcev, nekaterim pa oskrba zavrženih živali predstavlja tudi vsakodnevno plačano zaposlitev. Pokličite v najbližje zavetišče in se pozanimajte. Morda se jim sprva pridružite kot prostovoljec, da spoznate način dela, nato pa upajte, da se vam uspe tam tudi redno zaposliti.

 

Prejmi nove objave
Deli s prijatelji
Facebook