Nepozitem ali kako brez truda do sanjske zaposlitve?

Sliši se kot dober nasvet kajne? Na žalost vas moramo razočarati – nimamo čarobnega recepta, kako si lahko popolnoma brez utrezne izobrazbe in trdega dela zagotovite tisto odlično ter ugledno delovno mesto v (najverjetneje) javnem sektorju.

Morda poznate koga, ki je blizu direktorju podjetja? Predvsem deluje, če je to vaš sorodnik – bližji kot je, bolj zagotovo bo ta sanjska služba vaša. Verjetno pa ste tam že zaposleni.

Nepotizem je zanimiva in vedno aktualna tematika v krogu iskalcev zaposlitve, zato se nam zdi prav, da ji namenimo nekaj besed.

Od kod zanimiv izraz? Hiter pogled na internet nam da enostaven odgovor z zgodovinsko razlago. Nepotizem je bila navada v Papeški državi, da so papeži dodeljevali visoke cerkvene službe svojim sorodnikom ne glede na njihove sposobnosti. Beseda izhaja iz latinskega izraza nepos, ki pomeni nečak ali vnuk, saj so bili glavni koristniki teh služb najprej papeževi naravni sinovi, ki so bili predstavljeni kot nečaki.

Princip delovanja je danes precej podoben, razen da so papeže v modernih lasih zamenjali delodajalci. Predvsem v javnem sektorju, kjer neuspeh podjetja direktorja osebno ne udari po žepu.  Zato usposobljeni novi sodelavci v takšnih inštitucijah niso bolj pomembni kot to, da nekomu naredimo uslugo.

Nepotizem ni škodljiv samo za uspeh in poslovanje podjetja, ampak prizadene tudi moralo ostalih zaposlenih in ustvarja slabo klimo med sodelavci.

V podjetju, kjer se zaposlujejo in napredujejo le sorodniki,  se ostali delavci počutijo zapostavljene, ne vidijo možnosti za razvoj svoje kariere in v veliki večini iščejo možnost za zaposlitev drugje. Tako je odhajanje usposobljenega kadra velik problem v nepotističnih podjetjih, rezultat je slabo poslovanje. Kako kaznovati sorodnika ali prijatelja, ki je tvoj podrejeni? Težko. Zato se v delovni organizaciji pogosto pojavi neorganiziranost in neupoštevanje pravil, delo pa ni opravljeno tako kot mora biti.

Edino kar delodajalec na ta način prihrani sta denar in čas namenjena iskanju najbolj primernega sodelavca med zunanjimi kandidati.

Kako pa se kot direktor podjejta izognete zaposlovanju sorodnikov in prijateljev na njihovo pobudo? Enostavno – osebe ne zaposlite, če za delovno mesto ni dovolj kvalificirana. V dobro podjetja ali delovne organizacije imate kot vodja to nalogo in odgovornost, da skrbite za kvalitetno opravljeno delo in ugled organizacije.

Težava nastopi, če je sorodnik ali prijatelj med najbolj primernimi kandidati za opravljanje razpisanega prostega delovnega mesta. V tem primeru se zaposlitvi in sodelovanju s sorodnikom ali znancem težko izognemo. Kot vodja ekipe pa imate še vedno eno možnost, ki reši tudi takšne neugodne situacije – vse zaposlene obravnavajte enako kar se tiče dodeljevanja delovnih nalog, zahtev in nagrad. Ne glede na to ali je delavec vaš sorodnik oz. prijatelj ali pa le nekdo, ki ste ga zaposlili, ker si od njegovega znanja obetate veliko dobrega za podjetje.

Kaj lahko storimo, če smo le naključni zaposleni ali uporabnik storitve podjetja, kjer ugotovimo, da zaposlovanje po vezah in poznanstvih uničuje kvaliteto dela? Javno spregovorimo in opozorimo ljudi na škodljivost takšnega početja – za javno ekonomijo in moralo kot tako.

 

Prejmi nove objave

Viri informacij pri pisanju prispevka in dodatno branje: https://sl.wikipedia.org, http://www.brighthub.com,  https://www.careers24.com

Deli s prijatelji
Facebook