Delo od doma – oblikovanje spletnih strani (z znanjem WordPress-a)

V sodelovanju s CodeBrainer-jem vam ponujamo možnost nadgradnje vaših znanj. Postali boste zelo iskan kader, ki lahko dela tudi od doma. Pri CodeBrainer-ju se namreč ukvarjajo s poučevanjem digitalnih veščin, kamor sodi tudi WordPress. Prepričani smo, da boste z znanjem WordPress-a postali boljši kandidat za moderna delovna mesta. Zato smo se odločili, da vam skupaj s CodeBrainer-jem tako znanje podrobneje predstavimo, hkrati pa ponudimo ekskluziven popust v višini 25% ob prijavi na njihovo delavnico. Izkoristite ga ob prijavi s promocijsko kodo: inzaposlitev25. Prijave na: https://codebrainer.si/wordpress-delavnica s PROMO KODO: inzaposlitev25. za vas samo 149€ (popust se obračuna na Early Bird ceno 199€) Prijavite se še danes in pridobite znanje prihodnosti

Piše Miha Cirman, ustanovitelj CodeBrainer-ja:


Pridobite znanje WordPress-a in postanite ustvarjalec digitalne dobe

Ste kreativni in komunikativni. Kakšno znanje še lahko dodate, da postanete še boljši kandidat za moderna delovna mesta? Vedno bolj postajamo digitalna družba. Kaj to pravzaprav pomeni? Da izgubljamo človeški stik? Ne, to pomeni, da se spreminja način komunikacije. Včasih so
ljudje stali na mestnem trgu in vabili ljudi v restavracijo, danes pa se to vedno bolj počne preko spleta. Zato je še vedno pomembno, da ste kreativni pri prodaji in da ste komunikativni, čeprav na digitalen način.

Kaj še potrebujete? Zagotovo poznavanje sodobnih komunikacijskih orodij. Da lahko dandanes svoje pozive in promocije sporočate v javnost, zagotovo potrebujete tudi znanje urejanja spletnih strani. WordPress je zelo popularna platforma, saj na njej temelji kar 33% vseh spletnih strani. Zaradi svoje odprtokodnosti (beri: skoraj zastonj za uporabo) pa je v Sloveniji še posebej popularen. Zato je znanje WordPress-a zelo dobrodošlo.
Kaj je pravzaprav znanje WordPress-a? V grobem je WordPress orodje za urejanje spletnih strani. Urednikom spletnih strani zelo pomaga pri ustvarjanju in oblikovanju primernih vsebin. Predstavljajte si WordPress kot nekakšen urejevalnik besedil za spletne strani. Veliko znanja urednika spletnih strani se tako skriva tudi v iskanju in ustvarjanju vsebine in materialov.

WordPress lahko upravljate kjer koli – Delo od doma

Svoboda ustvarjanja je tisto, kar velikokrat premami urednike spletnih strani. To je delo, ki ga večinoma lahko opravljate od koder koli. To v praksi pomeni, da lahko delo opravljate doma, v kavarni, na travniku … Najbolj pomembno pa je zagotovo to, da zase najdete primeren prostor, kjer boste najlažje izrazili svojo kreativnost in vam bo omogočal uresničitev vseh zamisli in želja po izboljšavah.


V zadnjem času se je pokazalo, kako zelo je pomembno, da lahko neko delovno mesto preprosto prestavimo, npr. delamo od doma. Zaradi Covid-a je bilo kar nekaj delovnih mest na preizkušnji, ljudje zato iščejo varna delovna mesta, ki niso ogrožena v primeru fizičnega zaprtja pisarn. WordPress urednik vsekakor je delovno mesto, ki ga lahko opravljamo kjer koli, kar pomeni, da za delo potrebujemo le dostop do interneta, možnost dostopa do dokumentov in vsebine. Vse to lahko počnemo tako v pisarni kot doma.

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

Če že ne zaradi česa drugega, je zaradi takšne svobode smiselno pridobiti znanje WordPress-a in imeti v rokavu še eno možnost za delo na daljavo.

Kaj vse lahko počnem z znanjem WordPress-a?
● Upravljanje spletnega mesta za vaše:
○ podjetje
○ poslovne ideje
○ društvo, skupino ali klub…
● Vodenje spletnega mesta za vašega delodajalca
○ Predstavitve izdelkov in storitev
○ Obveščanje strank preko spletnih strani
● Izdelava in upravljanje spletnih strani za naročnike
○ Vodenje strani, dodajanje vsebine, ki jo potrebujejo
● Kreiranje vsebine in pomoč pri oblikovanju

Pridobljeno znanje WordPress-a boste lahko hitro izkoristili na mnogih področjih, saj je znanje zelo splošno in bo prišlo prav tako pri vaših projektih, kot tudi pri iskanju delovnih mest na področju spletnih strani in tudi delovnih mest, ki uporabljajo takšna znanja za prodajo in obveščanje o svojih izdelkih in storitvah. Na spletne strani moramo gledati kot na moderno verzijo izložbe. Lepša kot je, bolj jo bodo ljudje zaljubljeno gledali in vas spraševali o izdelkih.

Kakšna so potrebna znanja za WordPress urednika?
● Kreiranje vsebine
● Dodajanje in urejanje vsebine (spletnih strani)
● Delo s slikami in iskanje materiala
● Pisna in govorna komunikacija
● Komunikacija s stranko in pisci
● Nadzor nad vsebino celotnega spletnega mesta
● Opcijsko (a hkrati zaželeno)
○ Osnovno znanje spletnega programiranja

Kreiranje vsebine

Kreativnost je zelo pomembno znanje WordPress urednika. Velikokrat boste kot urednik dobili že pripravljeno vsebino, takrat je dobrodošel tudi kritičen pogled na vsebino in zmožnost, da obstoječo vsebino oblikujete v vsebino, ki je najbolj primerna za bralce in je hkrati skladna z načinom komunikacije spletnega mesta. Pod kreiranje vsebine spada tudi vodenje zunanjih piscev tako, da jim nazorno razložite, kaj s samo vsebino želite prikazati, izpostaviti. Že sama priprava osnutkov je zelo kreativen proces, kjer bo vaša kreativnost zelo v pomoč.

Dodajanje in urejanje vsebine (spletnih strani)

Dodajanje in predvsem urejanje vsebine spletnih strani je glavni del delovnika urednika spletnega mesta. Če vsebina ostane v dokumentih, na papirju ali celo samo na seznamu želja, je obiskovalci spletnega mesta oz. naše strani ne bodo mogli prebrati. To pomeni, da bo vsebina obstala in nam ne bo koristila. Zato je pomembno, da imate urejen pregled nad celotno vsebino, da jo čimprej dodate na spletno mesto in javno objavite, da tako dobite reakcije bralcev. Po objavi pa je pomembno, da vsebino na vsake toliko ponovno pregledamo, da so ažurirani slikovni materiali, da so skladne barve itd. Treba je biti pozoren na vse, kar pokaže, da je vsebina živa in vzdrževana.

Delo s slikami in iskanje materiala

Slike in ostali materiali (videi, preglednice, grafikoni…) so postali sestavni del modernih spletnih strani. Kljub temu, da naši obiskovalci še vedno veliko berejo, jim moramo ponuditi ustrezno slikovno spremljavo, ob kateri si spočijejo oči in seveda še kaj novega spoznajo. Nova znanja v sliko dodamo z različnimi grafikoni, zato je pomembno, da poznamo orodje, ki nam pomaga takšne materiale pripraviti. Seveda ni nujno, da so materiali povsem takšni, kot bi jih naredil profesionalni oblikovalec, morajo pa slediti našim oblikovnim pravilom. Bolje je, da sliko imamo, kot pa da je nimamo. Slike lahko pridobimo z različnih portalov, moramo pa spoštovati pravila za
uporabo le-teh.

Photo by charan sai from Pexels

Komunikacija

Spletna mesta ustvarjam in upravljam že skoraj odkar obstajajo. In moje glavno spoznanje vedno vodi v isto smer: najbolj pomembna je komunikacija. Komunikacija je glavni vezni člen med nami in bralci ter med nami in kreatorji vsebine (naročniki). Zato boste ob vsakem oglasu za delo videli tudi željo po komunikativnosti. V digitalnem svetu je komunikativnost nekoliko drugačna, saj ponavadi to opravimo pisno, kar nam nudi več časa za premislek in oblikovanje svojega odgovora. Vsekakor bo to eno izmed vaših najbolj potrebnih znanj, ko boste urejali spletno mesto. Če vsebine ne boste pisali sami, boste morali pridobiti navodila/želje naročnika, te želje prenesti naprej piscu, na koncu pa uspešno uskladiti vse popravke in dodatne želje, ki bodo pripeljale vsebino do želenega rezultata.

Kako pomembna so tehnična znanja?

WordPress je na prvi pogled zelo tehnično orodje in to velikokrat prestraši tiste, ki se z njim prvič srečujejo. Vendar je tehnično znanje samo ena izmed stvari, ki na koncu ustvari celoten nabor znanj potrebnih za krmiljenje spletnega mesta. Ker brez tehničnega znanja ne gre, lahko le-to pridobite s pomočjo spletnih delavnic, kjer vam mentorji v živo predstavijo uporabo in
funkcionalnosti WordPress-a. Zato je takšno znanje mnogo lažje pridobiti kot nekaj let nazaj. Poleg tega takšne delavnice potekajo večinoma na spletu, zato lahko tako znanje pridobite kar doma.

Photo by robsonmelo from Pixabay

Lahko tehnična znanja tudi nadgradim?

WordPress je vsekakor dobro izhodišče za nadgradnjo vaših tehničnih znanj in veščin. Takšno znanje je dobra odskočna deska do znanja spletnega programiranja. Že ob samem delu z WordPress-om boste naleteli na elemente programskih jezikov HTML, CSS, JS, z nadgradnjo znanja. Torej z znanjem spletnega programiranja pa lahko posežete še po bolj želenih delovnih mestih. To sta npr. programer in seveda WordPress programer, saj so to trenutno eno bolj iskanih znanj. Vedno radi poudarimo, da se je vsak programer moral začeti učiti povsem od začetka, brez predhodnega znanja. Tako kot se moramo naučiti vsake druge stvari- od začetka. Moderni načini pridobivanja takšnih znanj so spletne delavnice, ki učenje omogočijo vsakomur, ki si tega želi.

CodeBrainer spletna delavnica WordPress-a

Spletne delavnice za WordPress so tisto mesto, kjer lahko udeleženci v sproščenem vzdušju preskusijo in osvojijo tehnične komponente dela z WordPress-om. Spletne delavnice za WordPress so pri CodeBrainer-ju oblikovane tako, da vam mentor ves čas pomaga in sledi vašemu napredku. To dosežejo tako, da predavanje vodi en mentor, hkrati pa drug mentor z vami komunicira in vam pomaga pri morebitnih zapletih, da nalogo uspešno zaključite. Pri CodeBrainer-ju se že od samega začetka posvečamo popolnim začetnikom in tako damo velik poudarek osnovnemu poznavanju, ki pa ga učenci na koncu lahko zelo dobro nadgradijo.


V sodelovanju z Žabec.net svojim udeležencem nudimo tudi brezplačno dvomesečno gostovanje za njihovo spletno stran. Udeleženci dobijo poddomeno, ki jo vsak poimenuje glede na svoj projekt, ime itd. Tako udeleženci postavijo svojo lastno spletno stran in lahko povezavo
na svojo spletno stran pošljejo v vpogled svojim domačim, prijateljem, sodelavcem. Zelo nas navdušuje, da naši udeleženci že med samo delavnico postavijo zelo zanimive spletne strani, jim dodajo vsebine in spletne strani tudi objavijo. Znova in znova pokažejo zanimive projekte, ki so jih želeli predstaviti preko lastne spletne strani.


S CodeBrainer-jem smo za vas pripravili še posebej ugodno ponudbo. S prijavo pri nas pridobite še dodaten popust za udeležbo na njihovi spletni delavnici. Prijavite se še danes in pridobite znanje prihodnosti.

Prijave na spletno delavnico so že odprte na https://codebrainer.si/wordpress-delavnica. Ne pozabite izkoristiti ekskluzivnega popusta v višini 25% (za vas samo 149€) s PROMO KODO: inzaposlitev25. (popust se obračuna na Early Bird ceno 199€) Prijavite se še danes in pridobite znanje prihodnosti!  Saj veste – v znanju je moč!