Kaj vprašati delodajalca na zaposlitvenem razgovoru?

Končno vam je uspelo priboriti si zaposlitveni intervju pri delodajalcu za delovno mesto, ki ste si ga že od nekdaj želeli. Na poti do pisarne, kjer bo potekal razgovor ste se že psihično pripravili na vse vrste najpogostejših vprašanj, ki jih delodajalci postavljajo kandidatom.

Najpogosteje jih zanima vaša izobrazba in vaša poklicna zgodba, na podlagi katerih bi si lahko ustvarili sliko o vas kot delavcu. Zato ste si v mislih že oblikovali stavke, s katerimi boste delodajalcu v najlepši luči naslikali svoje poklicne in osebne dosežke na katere ste ponosni in zaradi katerih ste pravi za ravno to delovno mesto.

Intervju se tako že počasi zaključuje in delodajalec vas vpraša še zadnje vprašanje na katerega pa se na žalost niste pripravili in vas tako spravi v zadrego.

In sicer, to vprašanje se glasi: »Imate morda vi kakšno vprašanje za nas?«.

Ste to že kdaj doživeli na svoji koži? Ste bili presenečeni in zmedeni?

To vprašanje je pravzaprav še zadnja velika priložnost, da se izkažete in navdušite delodajalca.

Kako odgovarjate v zaposlitvenem intervjuju je eden od pomembnih dejavnikov izbora. Kar pa dejansko naredi dober vtis je kako v intervjuju sodelujete- s postavljanjem vprašanj delodajalcu. To ne nakazuje samo tega, da ste za delovno mesto zainteresirani ampak kako dobro ste opravili svojo »domačo nalogo« in se doma že prej pozanimali o podjetju in o samem delovnem mestu, ki je objavljeno v zaposlitvenem oglasu.

Da bi vam olajšali priprave na razgovor smo za vas pripravili nekaj vprašanj, ki jih lahko postavite delodajalcu v zaposlitvenem intervjuju. Preden vprašanje dejansko izrečete pred delodajalcem pa se še obvezno prepričajte ali vprašanje spada v kontekst tekočega pogovora in premislite ali bo vse skupaj izpadlo primerno.
Ne pozabite, da je vaša samozavest pomembna tako na začetku kot tudi na koncu intervjuja. Le tako si vas bodo delodajalci zapomnili kot kandidata, ki je sam pri sebi prepričan, da si to delovno mesto res želi in bo tudi ob nastopu dela pozitiven in prepričan vase ter v svoje sposobnosti.

Šest vprašanj, ki jih lahko postavite delodajalcu v zaposlitvenem intervjuju.

  1. Zakaj ste se vi osebno odločili za delo v tem podjetju?
  2. Ali boste izbranemu kandidatu omogočili kakršnokoli izobraževanje ali usposabljanje? Želim si namreč pridobiti čim več znanj in kompetenc v svoji karieri ter se poklicno razvijati.
  3. Kako bi na splošno opisali klimo in kulturo v vašem podjetju? Se vam zdi, da so zaposleni pri vas zadovoljni? Kaj konkretno storite za dobre odnose med zaposlenimi?
  4. Kaj so največji izzivi ali uspehi s katerimi se podjetje trenutno lahko pohvali?
  5. Kakšni so načini ocenjevanja delovne uspešnosti v podjetju? Kakšne možnosti napredovanja bo imel izbrani kandidat?
  6. Kdo bi bil v primeru, da me izberete, moj nadrejeni oz. moj mentor? Želel bi ga spoznati preden se izpelje postopek sklenitve delovnega razmerja.

Veliko kandidatov se napačno loti izpraševanja delodajalcev. Pri delodajalcu kot kandidat zaposlitev naredite dober vtis, če postavljate vprašanja, ki izhajajo iz vaše želje po dobrem delu v podjetju in vaši motiviranosti, da se čim prej vključite v delovno okolje. To pomeni, da preverite kaj se od kandidata pričakuje in poskusite izpraševalcu na intervjuju nakazati, da imate te kvalitete.

Slabo je, če se še preden izveste kaj se pričakuje od vas, postavite v obrambni položaj in postavljate svoje zahteve, še preden delodajalec izkaže interes za vašo zaposlitev. Najverjetneje niste edini, ki ste bili vabljeni na razgovor. Številni strokovnjaki v zaposlovanju delavcem svetujejo, naj se o plači in dodatkih pri plači pogajajo z delodajalcem šele, ko so bili obveščeni, da so izbrani kot primeren kandidat za zaposlitev. Vsekakor vas dejstvo, da ste že bili izbrani postavlja v močnejšo pogajalsko pozicijo. Pomembno je, da ne prehitevate in ne izsiljujete teh informacij prehitro, saj boste tako naredili dober vtis na prvem pogovoru, ki je pogoj za to, da vas pokličejo na drugi, finalni zaposlitveni intervju.

Razgovor izkoristite tudi za pridobitev informacij, katere v zaposlitvenem oglasu niso bile vidne in se tako prepričajte, da je delovno mesto res pravo za vas in se boste tam dobro počutili. Preverite še, na kateri naslov se lahko obrnete za več informacij o prostem delovnem mestu, v kolikor se vam po razgovoru pojavi še kakšno vprašanje in pa kdaj bo znan rezultat izbirnega postopka. Tako se boste izognili čakanju na odgovor še dolgo po tem, ko bo izbrani kandidat že prišel na delo.

Ne pozabite, da je zaposlitveni intervju eden od najboljših načinov, da se zbližate s podjetjem in njegovimi zaposlenimi ter tako ustvarite pozitiven vtis zaradi katerega izstopate med ostalimi kandidati. Bolj samozavestni in sproščeni kot ste, bolj sproščen bo vaš bodoči šef in prej se bo odločil za vas.

Želimo vam veliko uspeha pri zaposlitvenih razgovorih, ki vas še čakajo!

Prejmi nove objave
Deli s prijatelji
Facebook