Idealna služba za ljudi, ki iščejo delo v administraciji in zdravstvenem sektorju!

Uživate, ko urejate stvari, sprejemate pošto, odpirate pisma, razvrščate, dvigujete telefone in tipkate po nareku nadrejenega? Ste kdaj razmišljali, da bi kandidirali na razpisu za zdravstvenega administratorja?

Vas zanima področje medicine in zdravja – nega kože, zdravje srca in ožilja, ginekologija, duševno zdravje? Ste si vedno želeli delati v družbi zdravnikov, fizioterapevtov, reševalcev, zdravstvenih tehnikov in drugega medicinskega osebja pa ne prenesete krvi in pogleda na igle? Za vas imamo odlično idejo za zaposlitev – delovno mesto administratorja v zdravstvu. Slednji je eden od bolj številčno zastopanih poklicev v primarnem (zdravstveni domovi) in sekundarnem zdravstvu (bolnišnice).

Vsak mesec imajo slovenske bolnišnice, zdravstveni domovi in zasebni zdravstveni delavci objavljenih več prostih delovnih mest za administratorje.

kaj boste kot zdravstveni administrator počeli?

Delo administratorja v zdravstvu zajema:

 • samostojno naročanje pacientov na preglede – telefonsko in pisno
 • sprejemanje pacientov in samostojno informiranje
 • sprejemanje zdravstvenih kartic ob obisku pacienta
 • priprava zdravstvene dokumentacije in arhiviranje
 • posredovanje zdravstvene administracije ustreznim inštitucijam
 • vodenje evidence o pacientih
 • obračun zdravstvenih storitev
 • pisanje izvidov po nareku

Katere pogoje morate izpolnjevati, da se na razpise lahko prijavite?

 • srednješolska izobrazba (običajno je željena smer Tajniško in administrativno delo ali gimnazijski maturant)
 • veliko srednjih medicinskih sester se zaradi podobnega plačila, vendar lažjih pogojev dela odloči za kariero v administraciji namesto na bolnišničnem oddelku
 • obvladovanje osnovnih računalniških znanj – Excell, Word
 • veščine poslovnega komuniciranja – pisno in ustno (pisanje dopisov, komunikacija s strankami po telefonu)
 • zanesljivost in sposobnost hitre presoje
 • komunikacijske veščine
 • sposobnost timskega dela

Področja dela, kjer se lahko zaposlite so zelo raznolika (dermatologija – zdravljenje kože in kožnih obolenj), psihiatrija (zdravljenje duševnih bolezni), pediatrija (zdravje otrok).

Ker bo večji del vašega delovnika zajemalo pisanje izvidov po nareku zdravnika, se boste redno soočali s strokovnimi izrazi kot so anamneza, fizični status, ekscizija, paracetamol ipd., zato je katerokoli dodatno znanje več kot dobrodošlo.

Kakšna je plača zdravstvenega administratorja? Mesečni zaslužek je lahko zelo raznolik. Na javnih klinikah ima zdravstveni administrator podobno plačo kot srednja medicinska sestra na zasebnih klinikah pa lahko plača močno preseže povprečno slovensko plačo.

Komu delo priporočamo? Zaposlitev kot zdravstveni administrator je primerna predvsem za osebe, ki jih veseli dnevno delo z ljudmi, imajo občutek za bolne in se znajdejo med papirji in telefoni ter jih vsaj malo zanima področje medicine.

Najboljša ideja je, da si iz nabora prostih delovnih mest izberete kliniko, ki se ukvarja s področjem, ki vas najbolj zanima. Na primer, če imate radi otroke si izberite prosto delovno mesto administratorja na Pediatrični kliniki ali v zasebni pediatrični ambulanti. Če vas zanima zdravje kože se zaposlite na Dermatološki kliniki ali zasebni dermatološki ambulanti in podobno.

Obljubimo vam lahko, da vam na delovnem mestu nikoli ne bo dolgčas- že zato, ker boste postali tesni sodelavec zdravnika, za njih pa vemo, da so zanimivi ljudje, ki poznajo nešteto nenavadnih zgodb. In še – res je, morda boste izvedeli (sicer ne po vaši želji) za spolne navade in težave vaše nadležne sosede. Morda vam bo sprva nekoliko neprijetno, ko jo boste srečevali na hodniku. Kljub temu ne pozabite – kot zdravstveni delavec boste strogo zavezani k molčečnosti – kar izveste na delovnem mestu ostane tam.

Kako poiskati delo v omenjenem poklicu? Na Zavodu za zaposlovanje je teh delovnih mest nešteto. Kot ključno iskalno besedo navedite »zdravstveni administrator«.

Vas zdaj delo na tem področju kaj bolj zanima? Ne čakajte in pobrskajte na spletni strani Zavoda za zaposlovanje!

Prejmi nove objave
Loading

slika: unsplash