Kje najti zaposlitev z dopoldanskim delovnikom?

DELOVNA MESTA Z ENO IZMENO SO DANES REDKOST – KJE JIH NAJTI?

Zaradi enostavnega ritma življenja, ki pride skupaj z enoizmensko dopoldansko zaposlitvijo, so te vrste dela vse bolj zaželjene ampak ravno zato toliko bolj redke.

Že dlje časa iščete delo na eno izmeno in se soočate s težavo, da ne veste kje iskati?

Za vas imamo nekaj predlogov:

  • Delo na občinski upravni enoti

Kot delavec v javni upravi boste skrbeli za informiranje strank in vodenje upravnih postopkov. Tipi  izobrazbe, ki se najlažje zaposlijo na tem področju dela so upravni organizatorji (srednja upravno administrativna šola, srednje ekonomske šola, diplomanti Upravne fakultete z opravljenim strokovnim izpitom iz Splošnega upravnega postopka).

  • Delo v vrtcu

Za vrtce vsi vemo, da obratujejo le, ko so starši v službi, torej dopoldne. To pomeni, da tudi zaposleni v vrtcu, ki skrbijo za otroke delajo izključno dopoldne. Poklici, ki si najlažje najdejo svoj dopoldanski turnus v tej ustanovi so seveda vzgojiteljice (končana Pedagoška fakulteta- smer Predšolska vzgoja), specialni pedagogi (končana Pedagoška fakulteta- smer Specialna pedagogika), organizatorji prehrane v vrtcu (diplomanti Biotehnične fakultete različnih smeri, sploh smer Živilstvo in prehrana), kuharice in pomočnice v kuhinji (ni specifične smeri izobrazbe, ki bi jo morali imeti), čistilke, spremljevalci otrok s posebnimi potrebami (izobrazba ni pomembna, so pa več kot zaželjene izkušnje dela z mladimi s posebnimi potrebami).

V kolikor nimate končane pedagoške izobrazbe, je delo v vrtcu ali šoli in z otroki še vedno možno. Preglejte spletno stran Zavoda za zaposlovanje in preverite prosta delovna mesta za osebnega asistenta otroka – delo z mladimi s posebnimi potrebami. Delo zajema individualno spremljanje in pomoč dolgotrajno bolnemu ali invalidnemu otroku oz. šolarju. Največ razpisov je septembra, ko se začenja novo šolsko leto.

  • Delo v šoli

Za šole velja podobno kot za profile delavcev v vrtcu. Dodamo lahko še profile zaposlenih v šolski administraciji (računovodstvo, tajništvo, obračun plač ipd).

  • Receptor v pravni pisarni

Ker je danes praksa tožb in pritožb način komuniciranja med ljudmi, pravne pisarne rastejo kot gobe po dežju. Zagotovite si svoje prijetno delovno mesto na recepciji velike pravne pisarne uglednega odvetnika. Posebna izobrazba bi pogoj, vsekakor pa je zaželjeno, da imate izkušnje z administracijo, sprejemanjem in označevanjem pošte te usvojene spretnosti telefonskega  in elektronskega komuniciranja z naročanjem strank. Odlično znanje slovenskega jezika s popolno slovnico pa skorajda pogoj.  Prepričajte svojega bodočega delodajalca še z nadpovprečno urejenostjo in visoko računalniško pismenostjo. Dopoldanski urnik in dobra plača sta na tem delovnem mestu zagotovljena.

  • Administrator v zasebnem zdravstvenem zavodu z izključno dopoldanskim urnikom

Delo v zasebni dermatološki, psihiatrični ambulanti in podobno pogosto vsebuje izključno dopoldanski delovnik – seveda če je to zdravnikova edina zaposlitev. Vaše delo bo zajemalo naročanje pacientov, urejanje pošte in dokumentacije ter tipkanje in pošiljanje izvidov. Prebrskajte splet in si izpišite zasebne klinike, ki bi vas zanimale z vidika zaposlitve ter jim pošljite ponudbo za delo.

  • Delo na zavarovalnici

Izvajalci različnih zavarovanj – od javnega sektorja (Zavod Republike Slovenije za zdravstveno zavarovanje) do zasebnega (različne zaseben zavarovalnice) vam ponujajo dopoldanski delovni čas. Zaposlite se lahko kot tajnik, administrator ali svetovalec pri sklepanju zavarovanj. Posebna izobrazba ni potrebna, nekatera delovna mesta pa zahtevajo specifično uvajanje in terensko delo. O prostih delovnih mestih se zanimajte pri specifični zavarovalnici, ki se vam zdi zanimiva za zaposlitev.

Kje pa bi se vi najrajši zaposlili? Veliko sreče pri iskanju prijetnega delovnega mesta vam želimo!

Foto: unsplash

Prejmi nove objave
Loading