Najboljše ideje za delo od doma

Si želite svobodo pri urniku in kraju dela, zato že nekaj časa iščete primerno delo, ki bi ga lahko opravljali od doma? Potem ste vabljeni, da berete dalje in preizkusite kakšno od idej, ki smo jih zbrali za vas.

Razlogi, zakaj si ljudje želijo delati od doma so zelo raznoliki. Eni si želijo več časa za družino. Lahko je težava tudi pomanjkanje možnosti za varstvo malčkov, ko ste vi na delovnem mestu ali pa si ne želite porabljati časa na poti na delo in z dela. Nekatere mamice si želijo šolati otroke same doma, kar se skoraj vedno izključuje z možnostjo redne zaposlitve v prostorih delodajalca.

Včasih je delo od doma odlična možnost za vključitev osebe z boleznijo ali invalidnostjo nazaj v delovni proces. V kolikor delo v podjetju za osebo z invalidnostjo ni več možno, je pa možno učinkovito delo od doma, je delodajalec zavezan k temu, da mu to omogoči.

Nekateri posamezniki se počutijo bolj produktivne v zavetju svojega stanovanja in se jim zdi, da lahko delo opravljajo boljše, če si urnik in ritem dela pripravijo sami. Lahko pa si želite delo do doma kot vrsto dopolnilnega dela poleg redne zaposlitve, ki jo že imate.

Nekaj idej za zaposlitev, ki jo lahko opravljate od doma:

Svobodni ali “freelance” pisatelj: Postanite ustvarjalec “online” besedil, blogov, člankov, recenzij, potovalnih vodičev, zgodb ali celo romanov. Lahko se zaposlite pri delodajalcu, ki se strinja s tem, da delate, ko vam to ustreza ali pa enostavno odprete svoje podjetje in tako delate izključno in samo zase. Obstaja kar nekaj spletnih strani, katerih vsebino ustvarjajo svobodni pisatelji iz vsega sveta, za primeren honorar seveda. Razmislite o svojih interesih in talentih, pobrskajte po spletu in odkrijte svoje priložnosti.

Oblikovalec spletnih strani: Zaposlitev, kjer svoje delo opravljate preko spleta, je ena najboljših možnosti. Na internetu je kar nekaj prostih delovnih mest za spletne oblikovalce, ki lahko delo opravljajo “online”, torej na daljavo. Se niste še nikoli ukvarjali s spletnim oblikovanjem, se pa vam dozdeva, da bi vam stvar lahko šla dobro od rok? Poiščite tečaje, ki se izvajajo preko spleta, veliko jih je celo zastonj in se naučite trike in spretnosti spletnih oblikovalcev kar sami. Sicer pa – vztrajnost in volja se izplačata.

Delo v marketingu: Spletno trženje je zaposlitev, ki vam omogoča veliko svobode, pa tudi delo od doma. Principov trženja preko spleta se lahko naučite sami ali pa prosite delodajalca, da vam da nekaj nasvetov, oz. vam omogoči izobraževanje.

Virtualni asistent (delo v službi za pomoč uporabnikom na daljavo): Kar nekaj delodajalcev išče zunanje sodelavce, ki bi v njihovem imenu nudili uporabnikom njihovih storitev nasvete in pomoč. Kot spletni asistent lahko opravljate storitve potovalnih agentov (rezervacija počitnic), sprejemanje telefonskih klicev strank, preusmerjanje klicev, pisanje in sprejemanje e-mailov v imenu delodajalca, delo z dokumentacijo. To delo je dobro zato, ker ga lahko opravljate od doma in istočasno pridobivate dragocene izkušnje kot delavka v pravi pisani.

Specialist za delo z otroki in varuška. Združite prijetno s koristnim, oziroma neplačano delo s plačanim. Če že skrbite za malčka, ga vzgajate in se spopadate z materinskimi tegobami in radostmi- zakaj ne bi iz tega naredili svoj nov poklic? Če obožujete delo z najmlajšimi in pri tem uživate je to za vas idealna zaposlitev. Plačilo za varstvo otrok doma je dobro, dodaten plus je tudi v tem, da velika večina družin potrebuje varstvo za svojega otroka le za nekaj ur, kar pomeni, da se preostali čas lahko posvetite le svojemu malčku. Kot dodaten zaslužek pa si lahko omislite še svoj blog ali spletno stran, kjer mamicam delite svoje nasvete in izkušnje, velik obisk vašega spletnega kotička se vam izplača- sploh, če si na spletno mesto namestite aplikacijo, ki omogoča dodajanje plačljivih oglasov.

Varuh za hišne ljubljenčke: Če obožujete delo z malimi živalmi, potem je delo “pasje varuške” kot nalašč za vas. Če ste podjetni, se boste znašli tudi s čuvanjem muc, hrčkov, ptic in vseh ostalih bitij, ki jih ima danes človek za male prijatelje. Presenečeni boste, koliko ljudi danes dejansko potrebuje to storitev. Samo pomislite na vsa potovanja, službene odsotnosti, ki jih ljudje opravljajo mesečno, bolezni in podobno. Hišni ljubljenčki pač ne morejo vedno na poslovno konferenco ali na Maldive s svojim lastnikom. In ne le vi- tudi vaš otrok bo imel nekaj od tega, naučil se bo skrbi za živali in sočutnega odnosa do vseh živih bitij.

Maser in welness svetovalec: Delo v wellnessu in negi telesa vamo bo zagotovo ustrezalo, če imate vsaj malo veselja za delo na tem področju. Masaže se lahko naučite na več tečajih, tudi z iskanjem informacij preko spleta. Ko boste enkrat dovolj dobri, vam bosta ura ali dve dela na dan prinesli dovolj dohodka, da se boste lahko ves preostali čas ukvarjali z drugimi stvarmi.

Slaščičar: Če imate občutek za peko sladic in slanih prigrizkov lahko to izkoristite in začnete s peko po naročilu. Dobra storitev se prenaša od ust do ust in kmalu boste imeli naročil toliko, da jih boste prisiljeni zavračati. Poskrbite le za to, da opravljeno storitev izdate račun ter da vaša kuhinja ustreza higienskim načelom in standardom.

Oblikovalec oblačil po meri:  Vsi spretni s krojenjem oblačil, sukancem in šivanko ter smislom za modo lahko tu najdejo svojo tržno nišo. Delo od doma in delovni čas po želji sta zagotovljena. Poskusite z oglaševanjem in prodajo svojih izdelkov preko spleta.

Kmetovalec: V kolikor imate ljubezen do narave in živali, si lahko doma omislite lastno kmetijo, kjer gojite različne živali, sadje in poljščine. Z nekoliko ustvarjalnosti si izdelajte lastno blagovno znamko domače prehrane. Z nekaj marketinške aktivnosti vam uspeh ne uide – lokalno pridelana hrana je vse bolj iskana in cenjena. In kaj je najboljše – do delovnega mesta vas loči le hišni prag in z nekaj koraki boste v najlepši pisarni na svetu – vaši lastni ekološki kmetiji.

Foto: unsplash

Prejmi nove objave
Loading