Najboljše službe za mamice z majhnimi otroki

Za mlade mamice z majhnimi otroki je iskanje primerne zaposlitve, ki bi jim omogočala usklajevanje vseh obveznosti velik projekt.

Pomembno je, da se tako delavke kot njihovi delodajalci zavedajo, da imeti otroka še ne pomeni, da se vzpon kariere za njih zaključi- oziroma, da se delodajalci lahko zdaj poslovijo od dobre delavke, ta pa od zanesljivega in lepega zaslužka. Verjeli ali ne, obstaja kar nekaj delovnih mest in zaposlitev več kot primernih za mamice. In pri kar nekaj od teh zaposlitev delavki celo ni potrebno zapustiti doma in lahko istočasno dela ter skrbi za svojega malčka.

Našli smo več delovnih mest, ki jih mlada mama z lahkoto in uspešno opravlja:

Svobodna ali “freelance” pisateljica: Postanite ustvarjalka “online” besedil, blogov, člankov, recenzij, potovalnih vodičev, zgodb ali celo romanov. Lahko se zaposlite pri delodajalcu, ki se strinja s tem, da delate, ko vam to ustreza ali pa enostavno odprete svoje podjetje in tako delate izključno in samo zase. Obstaja kar nekaj spletnih strani, katerih vsebino ustvarjajo svobodni pisatelji iz vsega sveta, za primeren honorar seveda. Razmislite o svojih interesih in talentih, pobrskajte po spletu in odkrijte svoje priložnosti.

Oblikovalka spletnih strani: Zaposlitev, kjer svoje delo opravljate preko spleta, je kot že omenjeno, ena najboljših možnosti za strokovnjakinje z majhnimi otroki, saj le te ne zahtevajo več urnega nepretrganega delovnika. Na internetu je kar nekaj prostih delovnih mest za spletne oblikovalce, ki lahko delo opravljajo “online”, torej na daljavo. Se niste še nikoli ukvarjali s spletnim oblikovanjem, se pa vam dozdeva, da bi vam stvar lahko šla dobro od rok? Poiščite tečaje, ki se izvajajo preko spleta, veliko jih je celo zastonj in se naučite trike in spretnosti spletnih oblikovalcev kar sami. Sicer pa- vztrajnost in volja se izplačata.

Delo v marketingu: Spletno trženje je zaposlitev, ki vam omogoča veliko svobode, pa tudi delo od doma. Principov trženja preko spleta se lahko naučite sami ali pa prosite delodajalca, da vam da nekaj nasvetov, oz. vam omogoči izobraževanje.

Virtualni asistent (delo v službi za pomoč uporabnikom na daljavo): Kar nekaj delodajalcev išče zunanje sodelavce, ki bi v njihovem imenu nudili uporabnikom njihovih storitev nasvete in pomoč. Kot spletni asistent lahko opravljate storitve potovalnih agentov (rezervacija počitnic), sprejemanje telefonskih klicev strank, preusmerjanje klicev, pisanje in sprejemanje e-mailov v imenu delodajalca, delo z dokumentacijo. To delo je dobro zato, ker ga lahko opravljate od doma in istočasno pridobivate dragocene izkušnje kot delavka v pravi pisani.

Specialistka za delo z otroki in varuška. Združite prijetno s koristnim, oziroma neplačano delo s plačanim. Če že skrbite za malčka, ga vzgajate in se spopadate z materinskimi tegobami in radostmi- zakaj ne bi iz tega naredili svoj nov poklic? Če obožujete delo z najmlajšimi in pri tem uživate je to za vas idealna zaposlitev. Plačilo za varstvo otrok doma je dobro, dodaten plus je tudi v tem, da velika večina družin potrebuje varstvo za svojega otroka le za nekaj ur, kar pomeni, da se preostali čas lahko posvetite le svojemu malčku. Kot dodaten zaslužek pa si lahko omislite še svoj blog ali spletno stran, kjer mamicam delite svoje nasvete in izkušnje, velik obisk vašega spletnega kotička se vam izplača- sploh, če si na spletno mesto namestite aplikacijo, ki omogoča dodajanje plačljivih oglasov.

Varuška za hišne ljubljenčke: Če obožujete delo z malimi živalmi, potem je delo “pasje varuške” kot nalašč za vas. Če ste podjetni, se boste znašli tudi s čuvanjem muc, hrčkov, ptic in vseh ostalih bitij, ki jih ima danes človek za male prijatelje.Presenečeni boste, koliko ljudi danes dejansko potrebuje to storitev. Samo pomislite na vsa potovanja, službene odsotnosti, ki jih ljudje opravljajo mesečno, bolezni in podobno. Hišni ljubljenčki pač ne morejo vedno na poslovno konferenco ali na Maldive s svojim lastnikom. In ne le vi- tudi vaš otrok bo imel nekaj od tega, naučil se bo skrbi za živali in sočutnega odnosa do vseh živih bitij.

Maserka: Kot mladi mamici vam bo začetek kariere v wellnessu in negi telesa zagotovo ustrezal, če imate vsaj malo veselja za delo na tem področju. Masaže se lahko naučite na več tečajih, tudi z iskanjem informacij preko spleta. Ko boste enkrat dovolj dobri, vam bosta ura ali dve dela na dan prinesli dovolj dohodka, da se boste lahko ves preostali čas ukvarjali z drugimi stvarmi.

Slaščičarka: Če imate občutek za peko sladic in slanih prigrizkov lahko to izkoristite in začnete s peko po naročilu. Dobra storitev se prenaša od ust do ust in kmalu boste imeli naročil toliko, da jih boste prisiljeni zavračati. Poskrbite le za to, da opravljeno storitev izdate račun ter da vaša kuhinja ustreza higienskim načelom in standardom.

Oblikovalka oblačil po meri in šivilja:  Vse spretne s krojenjem oblačil, sukancem in šivanko ter smislom za modo lahko tu najdejo svojo tržno nišo. Delo od doma in delovni čas po želji sta zagotovljena. Poskusite z oglaševanjem in prodajo svojih izdelkov preko spleta.

 

Prejmi nove objave
Loading