Poklic, ki vam omogoča delo v vrhunskih podjetjih, delo od doma ali pa kar s sanjske plaže

Res je, tak poklic obstaja. Osebam, ki ga imajo pa vsi zavidamo fleksibilnost njihovega delovnega mesta in izjemno zaposljivost v vseh javnih ter zasebnih sektorjih.

Govorimo o poklicu informatika, ki je glavni akter v računalniški revoluciji, ki prevzema sodobni svet.

Razkrivamo vam pet dejstev zakaj je odločitev za študij informatike ena najboljših odločitev, ki jih lahko storite v svojem življenju:

1. ZAPOSLITEV VAS ČAKA TAKOJ PO DIPLOMI

Ni področja, ki ne bi temeljilo na učinkoviti računalniški podpori. Digitalna doba potrebuje spretne in prilagodljive informatike in zato so iskani v vseh podjetjih – ne glede na področje dela.

Če se boste odločili za študij informatike se boste že kot študent srečevali s kadrovskimi delavci zaposlitvenih agencij in podjetij, ki zagrizeno iščejo bodoče diplomante informatike. Vsekakor je na trgu dela povpraševanje po informatikih veliko večje od ponudbe. Torej boste vi tisti, ki boste prejemali prošnje za delo s strani delodajalca in ne obratno. Odlično kajne?

2. MED ŠTUDIJEM BOSTE UDOBNO ŽIVELI

Kot študent informatike boste enostavno dobili tudi kadrovsko štipendijo. Za mnoga podjetja finančno podpiranje študentov informatike v zameno za kasnejšo zaposlitev prestavlja edini in najbolj učinkoviti način, da si zagotovijo kader, ki ga nujno potrebujejo. Zraven spada tudi zagotovljena obvezna študijska praksa, ki je temu primerno plačana, saj se uvajate in specializirate za bodoče delo. Na študentskih servisih je tudi sicer polno ponudb za študente informatike, urne postavke pa so daleč nad povprečjem za študentsko delo.

Po diplomi in nekaj nabranih delovnih izkušnjah boste za podjetje neprecenljivi in vas nikakor ne bodo želeli izgubiti. Temu primerna bo tudi plača, kjer boste vedno imeli zadnjo besedo.

5. UNIVERZALNI JEZIK INFORMATIKE VAM ODPIRA VRATA ZAPOSLITVE POVSOD PO SVETU

Ste človek, ki ga privlačijo neznane države, raznolikost narodov in pokrajin? Se vam zdi življenje prekratko, da bi ga preživeli le na enem mestu in v eni državi? Tudi če si želite v tujino samo zaradi boljšega zaslužka, potem je poklic informatika idealen za vas.

Za delo na tem področju ne potrebujete znanja jezika države, kjer bi si želeli živeti, ampak le angleščino, ki je tudi uradni jezik programerjev ter informatikov. Največ tujih strokovnjakov s področja informacijske tehnologije pa sicer na letni ravni zaposli Irska, kjer ima svoj sedež mednarodno podjetje Google.

4. DELO OD DOMA ALI Z RAZLIČNIH EKSOTIČNIH KRAJEV

Nekateri ljudje cenijo dneve, ko lahko zjutraj poležavajo v postelji in odidejo na delo takrat, kot želijo. Drugim sanjska zaposlitev pomeni delo v trenirki, na domačem balkonu, ob dišeči kavi. Ni jih malo, ki bi si želeli fleksibilno zaposlitev, kjer si lahko vzamejo več kot povprečna dva tedna neprekinjenega dopusta, da lahko obiščejo države izven Evrope.

Če ste zaposleni kot informatik si brez težav najdete delodajalca, ki od vas ne zahteva, da ste vsak dan ob točno določenih urah na delovnem mestu (torej v pisarni podjetja), ampak delavcu dovoli, da občasno dela od doma ali iz oddaljene destinacije. Vse kar v svetu informatike šteje, je kvalitetno in pravočasno opravljeno delo. Za delo pa ne potrebujete pisarne ampak le prenosni računalnik in internet. Poklica, ki vam daje več osebne svobode in fleksibilnosti kot je poklic informatika ne boste našli.

5.  RAZNOLIKOST PODROČIJ, KJER LAHKO DELATE

Poklic informatika lahko enostavno združite z vašimi drugimi zanimanji in hobiji. Vas zanima medicina? Zaposlite se v zdravstvu ali farmaciji. Ste navdušeni nad letali in hitrimi avtomobili? Letalska in avtomobilska industrija brez informatikov ne zmore in so pomemben del razvoja. Možnosti je nešteto. Lahko pa si enostavno odprete lastno podjetje in delate za različne naročnike na raznolikih projektih.

KJE ŠTUDIRATI INFORMATIKO?

Študirate lahko na več javnih ali zasebnih fakultetah po Sloveniji in tujini.

Kvalitetni predavatelji in skrbno pripravljen študijski program vas bodo usposobili za obvladovanje inovativnih tehnologij, načrtovanje in projektiranje informacijskih sistemov, izvajanje skrbništva programske in strojne opreme, uporabo programskih orodij, varovanje informacij in računalniških sistemov ter za oblikovanje spletnih strani. Pridobili boste uporabna znanja za delo pri IT-projektih in spoznali elektronsko poslovanje.

Pridobljena znanja vam bodo omogočila uspešno načrtovanje, razvijanje in uvajanje celovitih programskih rešitev za podjetja in posameznike.

Poskrbite za svojo prihodnost in se odločite za študij, ki vam bo omogočal življenjski stil, ki vam je pisan na kožo. Nikoli ni prepozno, da se odločite za novo poklicno pot!

Prejmi nove objave
Loading